Langrenn: Primhovda sør ligger i et snøsikkert område på ca 1000 m høyde over havet. Fra dagens topp stasjon i Ål skisenter blir det stort sett hele vinteren tråkka skiløyper med dobbeltspor, men også tilrettelagt for skøyting. Løypene går i skogsområder i le for været, men også opp på snaufjellet som der møter løypenettet i Bergsjøområde. Dette gir muligheter til de riktig lange turene i fantastiske løyper.

Løypekart: skisporet.no  
                Primhovda


Se filmen langrensglede fra Ål. 


Alpin: Primhovda sør har beliggenhet på dagens topp stasjon av Ål skisenter. Dette muliggjør ski inn i anlegget. Med brøyta bilvei fra hyttefeltet og ned i toppområde på skisenteret er det enkelt og komme fra anlegget og opp til hyttene. Det er planlagt en ny heis som går helt opp på Rosengardshovda (1114 m.o.h). Når denne er på plass vil det være mulig med ski inn/ ski ut også på alpint.


Sykkling:
Sommerstid kan en ta fine sykkelturar i fjellet. Det god muligheter for stisykling, område vil bli vurdert for muligheter for tilrettelegging av egne stisykkeltraseer. I Ål Skisenter Har en sykkelspark der en kan boltre seg i tøffe løyper. Her arrangeres en årlig sykkelfestival med norske og internasjonale sykkel navn på deltakerlista. Se nettsida til hillbilly-huckfest
se også film fra enduro løype som passerer hytteområdet

Riding: Gjeldokk hestesenter ligger på veien opp fra Ål sentrum til Primhovda sør. Ellers har Hallingdal alltid vore eit attraktivt område for rideturar. 
Se film fra ridetur i Vats  

Se nettsiden til Ål utvikling 

 

Levende støler: I dag er færre som driv stølene sine aktivt, men likevel kan du  oppleve aktive støler i Ål-fjellet. Tormodset kan du få kjøpt mjølkeprim, rumme og dylle. Fleire geitebønder benytter fjellbeitet til dyra sine. Reiser du i retning Hol, til Fagerdalen, får du servert solid stølsmat, rumme og kvikaku.  Hallingkost er et nettverk av lokale matprodusenter i Hallingdal, som blant andre Vats Gardsmat og Leveld Lefsebakeri.


 


Hallingdal Feriepark:
Ål har fått landets mest moderne campingplass og aktivitetssenter. Her kan du leie hytter med høy standard, kjøpe deg en bedre middag. Her er mange aktivitetstilbud. Det er lekeland for barna, og Høyt og Lavt Park som byr på utfordinger får både små og store. hver sommar kan du oppleve Hellbillies på hejemmebane med kosnert i folkeparken.

 


 

Skisenter: Ål skisenter Dette er eit skianlegg for både dei aller yngste og dei som likar større utfordringar. Det norske alpinlandslaget har fleire gonger ligge på treningsleir i dette anlegget i forkant av store meisterskap som VM og OL.

Skarslia Ski- og Akesenter Er et mindre skianlegg som tar deg opp fra Skarslia til snaufjellet i Bergsjø-området. Du kan bruke ski, eller leie kjelke for en fartsfylt og spennende aketur ned bakken,

 

 

Se ellers nettsiden til Ål Turistinformasjon